Mossborttagning

Mossborttagning

Har du fått mossa, lavar eller alger på ditt tak som drar ned utseende på din fastighet finns hjälp att få. Vi hos Grönskan kan hjälpa dig med mossbortagning på tak men även annan trädgårdsskötsel vid behov. Läs mer om mossborttagning på tak här.

Mossa på taket får det att se gammalt och slitet ut vilket påverkar hela fastighetens karaktär och utseende. Dessutom kan mossa samla på sig fukt vilket med tiden kan leda till att den tränger sig vidare in under takbeklädnaden och där orsaka röta eller mögel på läkten.

Har man plåttak är det vanligt att det kan leda till korrosion om mossan, som suger åt sig fukt, får ligga kvar en längre tid på taket. Dock är det inte så vanligt med mossa på plåttak utan främst drabbas tak som har takpannor, i synnerhet betongpannor.

Varför får man mossa på taket?

Mossa har svårt att få fäste på glansiga eller släta tak vilket gör att det inte är så vanligt på plåttak eller på tak som har nya betongpannor. Med tiden kommer dock solens UV-strålar att ge takpannorna en skrovlig yta där mossan därefter snabbt kan få fäste. Mossan trivs dessutom väldigt bra i närheten av annan växtlighet som exempelvis närstående träd och i skuggade områden på taket.

Borttagning av mossa

Det finns flera olika metoder att ta bort mossa och vanligtvis behöver man även kombinera dessa metoder för att få ett bra slutresultat. Normalt är att man använder en kraftig borste eller en skrapa för att få bort mossan på taket. Dock kan man inte skrapa bort själva påväxten, som sitter väl ingrott i takbeklädnadens porer.

Därför blir nästa steg att man använder sig av ett medel som dödar mossan så att påväxten försvinner. Normalt är att man efter skrapning först använder högtryckstvätt för att få bort påväxten och därefter behandlar taket med ett kemiskt medel som håller mossan borta.

Andra påväxter som är vanliga på tak är lavar och alger, vilket är en påväxt som trivs bäst på tak som har tegelpannor. Behandlingen av dessa påväxter görs genom att man utför en taktvätt och därefter behandlar taket med ett kemiskt medel.

När man genomför en taktvätt i samband med mossborttaggning får man även bort ytlig rost, föroreningar och salt. Därefter kan man måla om taket, om man har betongpannor eller plåttak, så att taket får ett bra skydd och ser ut som nytt igen.

Låt oss hjälpa dig med mossborttagning

Vi hos Grönskan är experter på trädgårdar och utemiljöer och kan hjälpa dig med mossborttagning på taket eller annan trädgårdsskötsel. Vi kan erbjuda flera olika behandlingsmetoder för mossborttagning men även taktvätt då du vill få taket helt rent och se ut som nytt igen.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan se ditt tak och bistå med rådgivning. Därefter kan vi överlämna en prisvärd offert för din mossborttagning.

VARFÖR Grönskan

Varför du bör anlita oss

Timely - Landscaper X Webflow Template
Tidseffektiva & noggranna

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Reliable - Landscaper X Webflow Template
Pålitlig utrustning och personal

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Cost Effective - Landscaper X Webflow Template
Prisvärda offerter

Vill du få hjälp med förvaltningen av din trädgård löpande kan vi erbjuda mycket förmånliga avtal som innebär att du alltid har en blomstrande och välmående trädgård. Kontakta oss för mer information och för att erhålla en prisvärd offert för din trädgårdsskötsel.