Häckborttagning

Häckborttagning

Vill du få hjälp med häckborttagning i samband med att du ska plantera en ny häck kan du vända dig till oss på Grönskan som är proffs på trädgårdsskötsel. Vi tar bort din gamla häck så din nya häck får de bästa förutsättningarna att växa. Läs mer om häckborttagning här.

Ska du ta bort en gammal häck för att eventuellt kunna plantera en ny häck är det viktigt att arbetet utförs rätt så att det inte senare uppstår svamp eller mögelskador. Att genomföra en häckborttagning är ett tidskrävande och tungt arbete som också kräver en del kunskap så arbetet utförs korrekt så den nya häcken får de bästa förutsättningarna.

Vi hos Grönskan är experter på trädgårdsskötsel och kan hjälpa dig med häckborttagning, snabbt, effektivt och med ett bra resultat. Våra duktiga och erfarna trädgårdsmästare kan snabbt göra en bedömning av vilken metod som är effektivast då du ska utföra en häckborttagning.

Att genomföra en häckborttagning

När man ska genomföra en häckborttagning är det viktigt att man får bort häckens rötter så dessa inte blir kvar i marken. Annars finns en risk att det utvecklas nya skott som innebär att den gamla häcken växer upp genom den nya. Det finns också en risk att rötterna ruttnar vilket leder till att det utvecklas svamp, som kan spridas till den nya häcken.

En häckborttagning är ett tungt arbete som kräver stor noggrannhet för att man ska få ett bra resultat och så att den nya häcken kommer att trivas. Därför bör man anlita en professionell trädgårdsmästare som har erfarenhet och kunskap av häckborttagning och trädgårdsskötsel.

Metoder för att ta bort en häck

Det finns flera olika metoder man kan använda sig av vid en häckborttagning så att alla rötter blir avlägsnade. Man kan bland annat gräva för hand, med grävmaskin eller ta bort häcken med hjälp av en maskin för stubbfräsning. Vilken metod som är lämpligast beror på häckens omfattning, trädgårdens eller utemiljöns utformning och vilka förutsättningar som föreligger.

Anlita oss på Grönskan för din häckborttagning

Grönskan har skickliga och utbildade medarbetare som har varit verksamma inom branschen under en lång tid. Det innebär att vi kan åta oss alla typer av trädgårdsskötsel och trädvård åt privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och kommuner.

Vill du få hjälp med häckborttagning kan vi erbjuda flera olika metoder så att marken får de bästa förutsättningar så att din nya häck blir välmående. Vi kan också hjälpa till med att återställa marken och plantera gräs i de fall ingen ny häck ska planteras. Allt trädgårdsavfall forslar vi bort eller komposterar.

Vi kan självklart även hjälpa dig med plantering av din nya häck så att den får de bästa förutsättningarna för att snabbt växa till sig.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera din häck, lyssna på dina önskemål och bistå med råd. Därefter kan vi överlämna en prisvärd offert med ett fast pris för din häckborttagning.

VARFÖR Grönskan

Varför du bör anlita oss

Timely - Landscaper X Webflow Template
Tidseffektiva & noggranna

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Reliable - Landscaper X Webflow Template
Pålitlig utrustning och personal

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Cost Effective - Landscaper X Webflow Template
Prisvärda offerter

Vill du få hjälp med förvaltningen av din trädgård löpande kan vi erbjuda mycket förmånliga avtal som innebär att du alltid har en blomstrande och välmående trädgård. Kontakta oss för mer information och för att erhålla en prisvärd offert för din trädgårdsskötsel.