Vår- och höststädning

Vår- och höststädning

En trädgård eller en utemiljö är som fastighetens skyltfönster. Därför kan en vildvuxen trädgård väcka känslor både hos de boende och hos grannarna. Om ni inte har tid med trädgårdsskötsel själv kan ni vända er till oss på Grönskan som kan förvalta er utemiljö. Läs om vår- och höststädning här.

Utemiljön är det första man ser när man besöker en fastighet och därför är det bra att utemiljön ser inbjudande och välskött ut. Genom att underhålla sin utemiljö så ger man de boende en grönskande oas där de kan tillbringa tid ute tillsammans med vänner eller sin familj.

Utöver att en trädgård eller utemiljö behöver underhållas löpande varje vecka så är det vid två tillfällen varje år som man brukar kraftsamla och genomföra en storstädning av utemiljön.

Få professionell hjälp med er vår- och höststädning

Att genomföra en vår- eller höststädning är ett omfattande arbete som kräver en viss kunskap. Detta så att arbetet utförs korrekt så att grönytor och växter får den omvårdnad som behövs. Om ni vill få hjälp med er vår- eller höststädning kan ni vända er till oss på Grönskan som har medarbetare som är proffs på allt inom trädgård.

Utöver en storstädning på våren och hösten kan vi också erbjuda löpande underhåll av er utemiljö så att den alltid är vacker, blomstrande och funktionell. Ni kan kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er med er trädgårdsskötsel, trädvård eller fastighetsskötsel.

Vårstädning

En vårstädning innebär att man gör utemiljön ren och snygg igen och skapar förutsättningar för att få växtligheten att bli levande på nytt. Nedan kan du se exempel på vad som kan ingå i en vårstädning då du anlitar oss på Grönskan.

• Vi sopar bort sand, salt och annan smuts från gångvägar, uteplatser och vid portarna.

• Vi städar hela utemiljön fri från sopor, grenar, förmultna löv, kottar och annat avfall.

• Om det finns utemöbler så rengörs dessa och eventuellt behandlas.

• Rabatter rensas på gamla löv, grenar och ris. Jorden luckras upp och eventuellt gödslas så att nya växter får en optimal miljö att utvecklas i.

• Vi genomför en ogräsrensning, river bort mossa och utför eventuellt en kantskärning.

• Buskar och träd beskärs för att avlägsna döda grenar så att de får de bästa förutsättningarna för att växa bra.

• Efter avslutad vårstädning så samlar vi ihop allt trädgårdsavfall och transporterar detta för återvinning.

Höststädning

Inför vintern bör man genomföra en höststädning så att gräsmattor och rabatter får de bästa förutsättningarna för att vila säkert under vintern. Nedan kan du läsa mer om vad som kan ingå när du anlitar oss på Grönskan för din höststädning.

• Vi krattar bort löv från gräsmattor och sopar gångvägar fria från löv, kvistar och annan smuts som annars kan bli hala på vintern.

• Gräsmattan rensas från bråte och lövhögar så att inte gräsmattan skadas under vintern.

• Vi genomför en gräsklippning så att gräset får en bättre motståndskraft mot frosten.

• Rabatter rensas från ogräs och därefter lägger vi på skydd som exempelvis riskvistar så att rabatter och buskar ska klara av vintern bättre.

• Vi kan beskära träd och buskar och genomföra en häckklippning.

• Om du ska plantera nya buskar är hösten en bra tid att göra detta, efter att löven har fallit, så att de nya växterna kan få bygga upp ett bra rotsystem inför våren.

• Vi gör också en allmän städning av utemiljön och på uteplatser.

Självklart kan vi skräddarsy er vår- eller höststädning exakt utifrån era behov och önskemål. Vi kan också åta oss snöröjning under vintern så att de boende kan ta sig till sina bostäder snabbt och säkert. Kontakta oss på Grönskan för att boka ett kostnadsfritt möte där vi kan diskutera er storstädning.

VARFÖR Grönskan

Varför du bör anlita oss

Timely - Landscaper X Webflow Template
Tidseffektiva & noggranna

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Reliable - Landscaper X Webflow Template
Pålitlig utrustning och personal

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Cost Effective - Landscaper X Webflow Template
Prisvärda offerter

Vill du få hjälp med förvaltningen av din trädgård löpande kan vi erbjuda mycket förmånliga avtal som innebär att du alltid har en blomstrande och välmående trädgård. Kontakta oss för mer information och för att erhålla en prisvärd offert för din trädgårdsskötsel.