Rensa hängrännor

Rensa hängrännor

Utöver att man med jämna mellanrum behöver underhålla sitt tak behöver man även rensa sina hängrännor en eller ett par gånger varje år. Att rensa hängrännor är inget stort arbete om man bor i en villa men kräver ändå noggrannhet och att man är säker på vad man gör så att det inte inträffar personskador.

Vi hos Grönskan kan erbjuda dig hjälp med att rensa hängrännor och taktvätt så att dina hängrännor inte riskerar att täppas igen. Vi åtar oss att rensa hängrännor för både små som stora fastigheter och kan också erbjuda förmånliga serviceavtal där vi löpande åtar oss att besiktiga och rensa dina hängrännor vid behov.

Att rensa hängrännor

Löv som spolas ned från taket kan samlas i hängrännorna så att det till slut blir stopp. Det gör att regnvattnet inte har någonstans att ta vägen utan rinner istället ut längs med husets sidor, där det kan bidra till att det uppstår fuktskador i fasaden. Om en putsad fasad regelbundet utsätts för fukt kan det leda till frostsprängningar vilket gör att man riskerar större reparationer i framtiden.

Regnvatten eller smältvatten som blir liggande i hängrännorna på grund av stopp kan under senhösten och vintern frysa till, vilket ofta leder till att det uppstår istappar längs med taket. Därför bör man alltid inspektera och rensa sina hängrännor under hösten så att de är fria från löv och annat avfall som kan leda till att det blir stopp.

Rengöring av tak

Även ett tak kan behöva en rengöring mellan varven så att det inte samlas stora mängder löv, grenar och andra föroreningar som senare kan bidra till att skapa stopp i hängrännor. I samband med att man rengör taket kan man också få hjälp med mossborttagning på taket så att taket blir som nytt igen. Genom att hålla taket fritt från löv, mossa och annat avfall så förebygger man att det inte samlas fukt på taket, som efter en tid kan tränga in genom taket och orsaka fuktskador.

Låt oss hjälpa er med att rensa era hängrännor

Vill du få hjälp med att rensa hängrännor och/eller taktvätt kan du kontakta oss på Grönskan för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera dina hängrännor. Vi åtar oss även annan typ av trädgårdsskötsel som exempelvis gräsklippning, lövkrattning, ogräsrensning, beskärning av buskar, trädvård, plantering och snöröjning.

Vi kan erbjuda prisvärda avtal för löpande trädgårdsskötsel vilket innebär att du överlämnar ansvaret för din trädgård eller utemiljö till oss. Det gör att du kan se fram mot att alltid ha en frisk, blomstrande och attraktiv utemiljö där de boende kommer att trivas, året om.

VARFÖR Grönskan

Varför du bör anlita oss

Timely - Landscaper X Webflow Template
Tidseffektiva & noggranna

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Reliable - Landscaper X Webflow Template
Pålitlig utrustning och personal

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Cost Effective - Landscaper X Webflow Template
Prisvärda offerter

Vill du få hjälp med förvaltningen av din trädgård löpande kan vi erbjuda mycket förmånliga avtal som innebär att du alltid har en blomstrande och välmående trädgård. Kontakta oss för mer information och för att erhålla en prisvärd offert för din trädgårdsskötsel.