FAQ

Vanliga frågor & svar

Har trädgården vuxit så att du har svårt att hinna med eller vill ni få hjälp med löpande förvaltning av er trädgård för er bostadsrättsförening, villa eller ert företag finns det hjälp att få. Vi på Grönskan är experter på trädgårdsskötsel, trädvård och fastighetsskötsel. Det innebär att vi kan bistå er då ni behöver hjälp med att kratta löv, gräsklippning, fällning av träd eller kantskärning under vår, höst och sommar men även snöröjning under vintern.

Att anlita oss att ta hand om din trädgårdsskötsel är en smidig lösning som bidrar till att man alltid har en vacker och grönskade trädgård, även då man inte hinner med själv. Man kan själv välja om man vill få hjälp med sin trädgård vid något enstaka tillfälle eller om man vill få regelbunden trädgårdshjälp. Med löpande trädgårdsskötsel behöver man inte fundera så mycket själv på sin trädgård utan istället blir gräsmattan alltid klippt och löven bortkrattade så snart det finns ett behov.

Vilka trädgårdstjänster kan ni erbjuda?

Grönskan kan erbjuda allt inom trädgårdsskötsel. Vi utför bland annat gräsklippning, kantskärning, lövkrattning, underhåll av rabatter, beskärning av buskar och rosor, häckklippning, ogräs- och moss-bekämpning, plantering av växter och vattning.

Vi kan också anlägga nya gräsmattor, hjälpa till med planering och design av utemiljöer, innergårdar och trädgårdar så att ni får en grönskande och levande utemiljö där alla boende kan trivas. Vi utför även snöröjning under vintern och vår- eller höststädning av utemiljöer, inför och efter vintern.

Grönskan kan också bistå er då det är dags att beskära träd, med trädvård och fällning av träd, även med mer avancerad trädfällning då träd ska fällas i tätbebyggt område. I samband med trädfällning erbjuder vi också stubbfräsning och hjälp med återställning av marken efter fällningen.

För bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, kommuner och företag kan vi erbjuda en helhetslösning där vi förvaltar både fastigheten och utemiljön. Det innebär att ni alltid har funktionella och trivsamma miljöer, såväl inomhus som utomhus.

Oavsett om ni vill få trädgårdshjälp vid enstaka tillfällen eller vill teckna ett förmånligt avtal för er trädgårdsskötsel kan vi erbjuda de bästa lösningarna för att få er trädgård i ett perfekt skick.

Kan Grönskan erbjuda trädvård och trädfällning?

Absolut, vi har utbildade, erfarna och certifierade arborister som utför både trädvård och trädfällning åt privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och kommuner. Våra medarbetare kan åta sig alla typer av trädfällning, även i tätbebyggt område eller då det krävs avancerad trädfällning då trädet står illa till.

Vi erbjuder även tjänster som stubbfräsning, återställning av mark och gräsplantering efter en trädfällning. Våra skickliga arborister kan också bistå er med professionell rådgivning i samband med trädfällning eller trädvård.

Våra medarbetare kan även hjälpa er med att beskära träd, buskar, rosor eller häckklippning så att ni får vackrare och friskare träd och annan växtlighet.

Kan jag använda RUT-avdrag för trädgårdsskötsel?

Ja, som privatperson har du möjlighet att använda dig av RUT-avdrag för de flesta av de tjänster som vi erbjuder, om du uppfyller de villkor som gäller för avdraget. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 50 % av våra arbetskostnader. Avdrag gör vi direkt på vår faktura så att du slipper all administration och att ligga ute med pengar själv.

På vilka orter har Grönskan verksamhet?

Grönskan har sitt huvudkontor i Dalarna och utför trädgårdsskötsel och trädvård i Dalarna med omnejd. Vi har bland annat verksamhet på orterna Avesta, Borlänge, Falun, Säter, Hedemora och Ludvika.
Vi kommer inom kort att utöka vår verksamhet till fler län i landet vilket gör att vi kommer att kunna erbjuda professionell trädgårdsskötsel på flera orter i mellersta Sverige.

Hur går jag tillväga för att få ett prisförslag från Grönskan?

Att anlita Grönskan för er trädgårdsskötsel är helt okomplicerat. Börja med att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan se er trädgård och eventuellt inspektera er fastighet. Vid detta möte kommer våra duktiga trädgårdsexperter lyssna på era önskemål och behov men även bistå med fri konsultation kring förvaltningen av er utemiljö.

Efter vårt möte kommer vi att ge er en offert med ett rättvist prisförslag eller en lösning där vi erbjuder ett förmånligt avtal för löpande förvaltning av er trädgård. Självklart är vårt möte och den offert ni erhåller kostnadsfritt samtidigt som ni inte förbinder för något utan kan utan motivering tacka nej till vår offert om den inte är till belåtenhet.

Vem kan anlita Grönskan för trädgårdsskötsel eller förvaltning av trädgården?

Alla kan anlita Grönskan för att få hjälp med trädgårdsskötsel vid enstaka tillfällen eller regelbunden trädgårdshjälp genom att teckna förmånliga avtal. Grönskan har under flera års tid utfört förvaltning av trädgårdar och fastigheter åt kommuner, fastighetsbolag, företag och bostadsrättsföreningar.

Då det idag är mycket populärt att anlita trädgårdshjälp för privata fastigheter, tack vare RUT-avdrag, erbjuder vi även professionell trädgårdsskötsel till privatpersoner.

Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa er med er trädgård och utemiljö.

VARFÖR Grönskan

Varför du bör anlita oss

Timely - Landscaper X Webflow Template
Tidseffektiva & noggranna

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Reliable - Landscaper X Webflow Template
Pålitlig utrustning och personal

Grönskan har som motto att aldrig krångla till det för våra kunder och därför är det helt okomplicerat att anlita oss då du vill få hjälp med din trädgårdsskötsel. Vi utför arbetet snabbt, effektivt och noggrant så att din trädgård alltid är i perfekt skick.

Cost Effective - Landscaper X Webflow Template
Prisvärda offerter

Vill du få hjälp med förvaltningen av din trädgård löpande kan vi erbjuda mycket förmånliga avtal som innebär att du alltid har en blomstrande och välmående trädgård. Kontakta oss för mer information och för att erhålla en prisvärd offert för din trädgårdsskötsel.